Начало Култура Юбилей и орден за Нешка Робева – златните й момичета се събраха

Юбилей и орден за Нешка Робева – златните й момичета се събраха

Любимите й състезателки се събраха за 70-ия й рожден ден

689
Сподели

Голямата ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева бе удостоена с орден от златни емоции. Златните момичета – нейните любими деца, се събраха, за да й се поклонят навръх 70-годишния й юбилей. И колкото винаги да казва, че в миналото се връща само до вчера и гледа напред, този път бе „принудена” да се потопи в миналото, което е превърнала в история. Дори поплака със сълзи на щастието. „Не сте ме виждали да плача, нали? Е, днес мога да си го позволя. Благодаря ви, че ми подарихте тази емоция”, сподели Нешка на порасналите си момичета.

А най-ценният подарък беше величественият кадър – Робева и състезателките й заедно, на една сцена. И за Нешка, и за историята. Илияна Раева подари този букет от емоции на легендарната треньорка. „Когато ми съобщи какво замисля, й казах: „Ти луда ли си? Кога сме празнували, че сега да го правим?! Не, че съм си помислила, че ще ме послуша… За което сега съм много щастлива”, заяви Нешка.

На грандиозния празник присъстваха състезателки на Нешка през годините, елитът на художествената гимнастика, бъдещите звезди в най-грациозния спорт и много други. Юбилеят й честитиха с различни изпълнения възпитаниците й от „Нешанълл арт”, или трупата на Нешка, събрана от Робева от 2000 година.

Най-големият подарък за Нешка Робева бяха нейните състезателки. На края на представлението те се качиха на сцената заедно с треньорката си и я обградиха в кръг – като символ на вечността, която е Робева за българската художествена гимнастика. Подариха й и огромна торта с лика й и надпис: „Нешка няма грешка! С обич от Златните момичета.”