Начало Култура Стартира телевизионното реалити „Ръкописът“

Стартира телевизионното реалити „Ръкописът“

Седемдесет и двама писатели влизат в оспорваната надпревара

453
Сподели
Снимка: Фейсбук Ръкописът

Снощи в ефира на БНТ стартира телевизионното реалити „Ръкописът“. Българската национална телевизия е решила да заложи за различно шоу, за да пребори „Фермата“ и „Вип Брадър“, които се излъчват от конкурентни телевизии.

Литературни таланти влизат в оспорвана битка. 72 млади писатели ще се борят за любовта на публиката. Георги Бърдаров, с романа „Аз още броя дните“, спечели началната голяма битка в състезанието между дебютните романи.

Водещ на шоуто е писателят и драматург Георги Тенев. В журито място са намерили писателите Ваня Щерева, Захари Карабашлиев и Владимир Зарев, режисьорът на формата Милко Лазаров, директорът на издателство “Сиела” – Константин Йорданов, председателят на Асоциация Българска книга Веселин Тодоров, генералният директор на БНТ Вяра Анкова и програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова. Именно Сиела ще публикува спечелилия роман. Освен на малкия екран, зрителите имаха възможност да изгледат първия епизод и на бляскава прожекция на открито пред Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”.

Вторият епизод на шоуто ще се излъчи на 7 октомври от 21:00 часа.