Начало Криминални Рекордно количество кокаин откриха в Нова Зеландия

Рекордно количество кокаин откриха в Нова Зеландия

Дрогата била скрита в скулптура

1708
Сподели

Във вътрешността на гигантска скулптура на конска глава, инкрустирана с диаманти, е било заловено рекордно количество кокаин от полицията в Нова Зеландия, съобщава вестник The Irish Times, цитира „Фокус“.

С общо 35 пакета кокаин, всеки един от които с тегло от един килограм, е транспортирана от Мексико скулптурата с тегло 400 кг. Тя била украсена с с кафяви, черни и златни диамантени пайети. Огромната пратка е била скрита в основата на шията на конската глава.

Това е най-голямото изземване на наркотици, регистрирано някога в Нова Зеландия. Властите съобщават, че стойността на дрогата е 8,9 млн. евро. Строгият контрол по границите и значителната отдалеченост от чуждестранните пазари на наркотици е причината за рядкостта на намиране на кокаин в страната. „Това очевидно е изключително голямо количество кокаин и досега сме откривали само много малки пратки от този наркотик“, отбеляза старши сержант Колин Парментър –  офицер, отговарящ за борбата с организираната престъпност в Окланд. „Това, което ни подсказва тази находка, е, че очевидно има търсене“, коментира Парментър, който обаче не изключи възможността дрогата да е била предназначена за износ към друга страна.