Начало Новини Летящи интериорни врати

Летящи интериорни врати

143
Сподели

Без интериорни врати не може да се направи обитавано жилище. Най-традиционните от тях са летящите. Те се отварят навътре или навън. Могат да са с едно крило или с две.

Тези изделия имат много предимства, на което се дължи и широката им употреба. Благодарение, че са на панти, те са трайни, имат добри защитни функции, осигуряват добра звуко- и топлоизолация, естетични и достъпни по цена.

Платната могат да са направени от дърво, стъкло, PVC, MDF.

Цената им зависи от вида на материала, от който са направени, както и от големината им.

Основният недостатък на тези изделия е, че имат нужда от повече място за отваряне. За това в малките апартаменти често собствениците използват плъзгащи, или оставят мястото свободно, оформено като арка.

В семействата с малки деца има голяма опасност да се прещипят на вратата при палавите си игри. Това може да се избегне като се поставят специални приспособления, които не позволяват напълно затваряне.

За да се направи правилен избор на интериорни врати е необходимо да са съобразени с мястото, за което са предназначени. Например, в коридорите е слаба светлината и са подходящи изделия с вградено стъкло, боядисани в светли цветове.

Най-лесният начин да се избере цвят на платното на изделието е да се съобразите с цветовете на мебелите.

За банята, балкона и терасата са подходящи интериорни врати от PVC, MDF, а не от масивно дърво, защото бързо се деформират.

Облицованите изделия са най-ниския бюджетен вариант.

Стъклените изделия са подходящи за всеки вариант, но понякога са неудобни за ползване (за това е добре стъклото да е матово).

Изделията с витраж не са подходящи за всеки интериор – за това техния избор трябва да е много внимателен.

Основно правило за правилния избор на интериорни врати е всички да са в еднакъв дизайн.

Касата на тези изделия се прави от масивно дърво и от MDF. Последните не са така трайни и често се получава провисване на пантите и се нарушава движението им.

Може да направите поръчка за изработване на подходящите за вас интериорни врати като ползвате сайтовете на специализираните фирми.

Всички каталози дават пълно описание на изделията, които предлагат, както и възможност за разработване на индивидуални проекти.