Начало Новини Кюлче злато – отлична инвестиция

Кюлче злато – отлична инвестиция

334
Сподели

Един от най-скъпите и редки метали на Земята е златото. Добива се като примес с други метали и рядко се намират чисти находища.

Златотърсачите при тежки условия извличат и промиват десетки тонове скална маса заради стотици грамове от скъпоценния метал. Примесите от злато съществуват наред с мед и сребро.

Съществуват много други ценни и редки метали, но поради какви причини именно златото е предпочитано можем да си обясним като сме на ясно с неговите качества.

Златото е ценно не само заради красотата си, а и за много други положителни свойства. То не се окислява, отличен проводник и се прилага в медицината.

Основното, разбира се, е устойчивостта му на кислорода – именно благодарение на това негово свойство ние имаме възможност да се наслаждаваме на различни видове златни произведения на изкуството, възрастта на които е на хиляди години.

Благодарение на уникалните му антисептични качества се добавя в минимални количества в лекарствените препарати.

Ако оставим на страна полезните качества и се обърнем към историята, ще установим, че златото е един от първите метали, добиван от човека. Може да се използва на всякъде, защото е твърде мек.

И само благодарение на своята красота златото започнало да се използва за направа на всевъзможни украшения, а по-късно за монети и, разбира се, така предпочитаното кюлче злато.

Независимо от своята мекота, златото е един от най-плътните метали – в топка с диаметър 5 см може да се побере около килограм метал.

Независимо от своите полезни свойства, основно поле за изява на златото се явяват търговските отношения. Може да си го закупите като монета или кюлче злато, които се явяват отлична инвестиция.

Към всяко кюлче злато, не зависимо от размера, се прилага сертификат от производителя, в който е записана датата на производство, пробата, номера и други данни. Благодарение на уникалния номер, лесно може да се проследи историята му на покупко – продажба, или кога и от кого е произведено.

В случай на изгубен сертификат, винаги може да се използват данните, вписани в маркировката на кюлче злато.

Освен това всеки производител си има своя номерация, така че да се открие производителя не е трудна задача.

Размерът и формата на кюлче злато са определени, но винаги могат да бъдат променени съобразно желанието на поръчителя.