Начало Бизнес В зоната на добрата акустика

В зоната на добрата акустика

36
Сподели

За да се намали отразяването на звука от повърхността на помещението и да се подобри акустиката е необходимо да се направи звукоизолация.

Бетонните и гипсокартонените прегради имат много нисък коефициент на звукопоглъщане – не повече от 0,02 – 0,05. Това означава, че само около 2 % от падащите на тях енергия от звуковата вълна се поглъща, а останалата се отразява назад в помещението.

За да се изключи многократното отражение от стени и таван (ефекта на „трептящото ехо“), а така също да се намали вероятността от възникване на нежелани резонанси, може да се увеличи коефициента на звукопоглъщане за някои повърхности с помощта на специални акустични панели.

Това е уникална технология за създаване на добра акустика в помещението.

Звукопоглъщащите панели могат да се монтират както на стените, така и на тавана.

Много от характеристиките на тези синтетични материали се отнасят към най-добрите постижения, достигнати на сегашното ниво.

Освен прекрасните звукоизолационни характеристики, те притежават и други важни показатели – отговарят на стандарта за пожарна безопасност, устойчиви са на високи температури, не се стопяват и не образуват горящи капчици при контакт с пламък.

Панелите може да се оцветят или да се нанесат щампи, така че да се впишат в интериора на помещението.

За да се постигне желаната акустика, е необходимо панелите да се монтират правилно. Това най-добре се прави от професионалистите на фирма, занимаваща се със звуко- и шумоизолация.

Много от фирмите предлагат наред с акустичните панели и други качествени звукоизолиращи материали.

За да постигнете тишината, която желаете, е добре да се консултирате със специалисти по звукоизолация и това ще ви осигури най-добрата акустика в дома, офиса, студиото или конферентната зала.

Шумоизолационните панели освен основната своя задача, решават и нещо много важно – прикриват допуснатите строителни дефекти.

Панелите като звукоизолиращ материал са оценени много високо от специалистите. Това определя и все по-широкото им използване и в спортни зали, фитнес клубове и социално-културни обекти.

Специалистите предричат прекрасно бъдеще на акустичните панели, защото има баланс между цена и технически характеристики, и постигнатия ефект – зона на добра акустика.

За да се възползвате от тази качествена услуга, е достатъчно да разгледате в интернет сайтовете на съответните фирми, да се запознаете с материалите, които предлагат, както и услугите, които можете да получите.