Начало Бизнес Варианти за къртене на бетон

Варианти за къртене на бетон

43
Сподели

За да се направи къртене на бетон с подръчни средства и да не се прибягва към скъпоструващи варианти, е необходимо да се обърне поглед към миналото когато е нямало лазерна техника, химически средства, пневматични чукове.

Всичко се е правило с ум и минимум разходи.

Може да се започне с един ниско бюджетен вариант, където не е необходимо използването на каквито и да са сложни инструменти и приспособления.

Това са достъпни начини, икономични и влизат в допустимите разходи.

Единственият момент това е времето, което понякога трябва да е доста продължително.

Горелка и вода – това е най-обикновения начин за къртене на бетон. За това е необходимо с помощта на горелката да се нагрява бетона, който трябва да се разруши, и да се залива със студена вода.

Както показва практиката материала не се разрушава отведнъж. Процесът е многократен, но това е много ефективен начин. Вече след 3 – 4 повторения бетона започва да поддава и се образуват пукнатини.

С ковашки чук може да се довърши къртенето на бетона.

За да използвате слабата устойчивост на бетона на огъване и разкъсване и да се справите с къртене на бетон ще ви трябват следните инструменти: перфоратор, с чиято помощ ще направите отвори в бетона, връх от вилка.

Дупките се правят на около 20 см от края на конструкцията, независимо дали е стена или фундамент. В отвора се поставя вилката, по която се удря с ковашки чук.

Ако не разполагате с вилка, може да се използва парче от арматура с диаметър не по-малък от 3 см, която да е заострена от единия край.

Няколко удара и бетона започва да се руши. По такъв начин можете да отделите достатъчно големи парчета от бетона.

Къртене на бетон може да се направи и по най-стария метод, използван още в Стария Египет.

За тази цел се правят дупки в бетона, например, на пода точно по линията на разцепване с диаметър 30 мм. В получените отвори се поставят дървени тапи.

Обърнете внимание, че е необходима напълно суха твърда дървесина и задължително от сърцевината на дървото, защото там е най-плътна.

Дървените тапи се забиват с чук в отворите и после се заливат с вода.

Водата прониква в материала и го разширява. Под това въздействие дървесината се разширява.

Разширяването на дървесината създава огромно налягане, което разрушава не само бетон, но и всякакви естествени камъни.

В далечните времена египтяните са използвали този начин за разделяне на каменните блокове при строителството на пирамидите.